• Ontdek jouw goud
  • Advies? info@liefsvankarin.nl
  • Gaan met die banaan
  • Ontdek jouw goud
  • Advies? info@liefsvankarin.nl
  • Gaan met die banaan

Blieb blieb blieb. Dat irritante geluid van de wekker. Echt, vreselijk!

Ik weet niet hoe jouw wekker staat afgesteld maar die van mij gaat af op de radio. Een gezellig muziekje zo op de vroege morgen kan ik beter handelen dan dat geblieb. Ik sta bijna altijd alleen op. Manlief gaat er om 5 uur uit en ik meestal zo rond 06:15 uur. Ik ben nu eenmaal graag vroeg aan het werk. Heerlijk rustig in huis..

Heel af en toe is er een ochtend bij, dan druk ik een keer of 4 op de snooze knop. Als ik dat doe, dan klopt er ergens iets niet. Dan is iets uit balans. Óf ik heb teveel suikers gegeten, dan ben ik niet vooruit te branden. Ik dacht altijd dat dat onzin was maar hé, ik ben erachter dat het echt zo is. Best lastig als je nu eenmaal heel veel van chocolade houdt!

Óf ik ben ongesteld en geloof me dan ben ik echt met geen stok uit bed te krijgen, voel me dan gewoon een paar dagen niet fijn en zit het liefst op de bank lekker onder een dekentje. Ik mag dat tegenwoordig ook steeds meer van mezelf en voel het feilloos aan wanneer ik het nodig heb. Mijn kinderen trouwens ook ;) en laten mama dan even met rust. Helemaal nadat ik heb geroepen: Laat me met rust, mama zit in haar winter!

Óf, en dit is de belangrijkste les voor vandaag. Ik wil mijn bed niet uit omdat mijn onderneming niet helemaal lekker loopt. Ik heb geen klanten genoeg, kan mijn tijd niet goed indelen, iemand gaf commentaar dus ik begin te twijfelen, mijn aanbod zit toch niet lekker, ik moet zichtbaar zijn maar heb geen idee wat te melden. Ik moet de administratie doen waar ik een ontzettende hekel aan heb..

Herken je dit? Dan is er dus werk aan de winkel. En mag je gaan werken aan dat punt wat niet zo lekker loopt. Ergens kan het schuren. Ergens kan een knelpunt zitten waardoor je er even geen zin in hebt. Waardoor je treuzelt met schrijven van die blog, waardoor je uitstel gedrag vertoond. Waardoor je maar weer wat op facebook knalt in de hoop dat het mensen bereikt. Waardoor je die klant niet terug belt omdat je zelf twijfelt aan je aanbod. Omdat je niet achter je prijzen staat, te veel of juist te weinig vraagt.

Ga terug naar de basis. Wie ben je? Wat kan je? Wie wil je helpen? En wat mag je uitstralen. Als je dat weet van jezelf? Dan ben je al een heel eind. Dan snooze je alleen nog als het echt nodig is. Bijvoorbeeld na een gezellige lange avond met iets teveel wijntjes..

Lukt het je niet om zelf die schuur plek te vinden? Ik help je hier graag, ik por je net zo lang totdat we erachter zijn.