• Ontdek jouw goud
  • Advies? info@liefsvankarin.nl
  • Gaan met die banaan
  • Ontdek jouw goud
  • Advies? info@liefsvankarin.nl
  • Gaan met die banaan

Het regent het regent..

De regen spat tegen het raam. De verwarming is het voor eerst sinds lange tijd weer aan gegaan. Met een dik vest en pantoffels aan zit ik aan de keukentafel. Het is zondagmiddag..

Van de bank af hoor ik gesnurk. Ik luister, en ik hoor een tablet met één of ander filmpje erop van een gezin die alles filmen wat ze doen. Tenminste zo lijkt het. Het gezin waar mijn jongste dochter naar kijkt doet alleen maar leuke dingen, heeft nooit ruzie en eet gezond..

Naast mij staat een bakje pepernoten, de oudste 2 spelen een computerspel, papa slaapt en mama zit achter de laptop. Het gaat steeds harder waaien, de wandeling die we in de planning hadden gaat niet door. Ik haal de deken uit de dekenmand en leg deze over mijn benen. Brrr. Ik heb kippenvel, niet zo zeer omdat ik het koud heb. Meer omdat ik me afvraag of ik het allemaal wel goed doe.

Zouden we niet gezellig een spelletje moeten spelen, kunnen we niet beter een appel eten ipv pepernoten. Moeten we geen gesprekken voeren. Moeten we…

Aan het eind van de dag ben ik dat gevoel nog niet helemaal kwijt. Ondanks dat we zelfgemaakte linzensoep aten en we toch nog 4 potjes ‘’wie is het’’ gedaan hebben. Als ik mijn jongste dochter naar bed breng geeft ze mij een kus. Mama ik vond het een hele leuke dag vandaag, ik heb lekker filmpjes gekeken en vond het grappig dat we de slappe lach hadden onder het eten. Ik sla mijn armen om haar nekje. Ik ook lieverd zeg ik. Ga maar lekker slapen.

Ik sta nog even op de overloop. En kom tot de ontdekking dat ik me stiekem toch heb laten beïnvloeden door een ander. Dat ik me meet aan wat anderen vinden, doen of zijn. Ik had er ook gewoon van kunnen genieten vandaag. Gewoon, niet bijzonder, verantwoord, verantwoordelijk of leerzaam willen zijn.

Maar lekker relaxed, samen zijn, gewoon mezelf zijn. Ik plof neer op de bank en neem me voor om de volgende zondag er een ‘’gewone’’ dag van te maken. Stiekem hoop ik dat het nog lang herfst mag blijven. Met regen die tegen het raam spat en blaadjes die van de bomen waaien.

Herkenbaar? Laat het me weten, vind ik leuk. Liefs Karin