• Ontdek jouw goud
  • Advies? info@liefsvankarin.nl
  • Gaan met die banaan
  • Ontdek jouw goud
  • Advies? info@liefsvankarin.nl
  • Gaan met die banaan

Voor jou is het lekker makkelijk..

Dat is wat er nog wel eens gezegd wordt, op het schoolplein. Als ik sta te wachten op het schoolplein tussen moeders die met rode wangen op het schoolplein staan.

Gehaast omdat ze net uit hun werk komen en snel naar huis willen. Tussen vaders die zich een beetje ongemakkelijk voelen met al die vrouwen. Tussen oppas moeders, opa’s en oma’s en thuisblijf moeders.

Ja, voor mij is het lekker makkelijk. Ik werk vaak thuis, heb mijn eigen bedrijf, kan zelf mijn tijd indelen. En daar ben ik nog elke dag dankbaar voor. Ik kan zelf kiezen wanneer ik mijn lunch neem, of ik kort of lang werk. Of ik bij de kerstviering of de sinterklaas viering op school ben.

Maar om nou direct te roepen dat het lekker makkelijk is? Ik ben ook zelf verantwoordelijk, om 5 uur zit mijn werk er niet op en privé en zakelijk loopt nog wel eens door elkaar heen. Als ik een dag geen zin heb, mijn motivatie ver te zoeken is heb ik ook geen collega die me even moed in praat. En als ik 3 weken vakantie wil is er niemand die mijn salaris doorbetaald. Soms ben ik moe van het zichtbaar zijn en heb ik zin om even geen ondernemer te zijn.

Ik ben op een mooie dag bezig met mijn online training te schrijven. Hij is bijna klaar en ik kan niet wachten totdat ik hem kan gaan promoten. Hij is zo gaaf aan het worden. Ik word gestoord door mijn telefoon. Hé het is de school van de jongste. Of ik ze kan ophalen, ze is ziek.

Ik stap in mijn auto en haal een zielig meisje op. Ik installeer haar thuis op de bank met haar dekbed, een glaasje drinken en ik lees een boekje voor. Ze valt in slaap en ik sluip zachtjes terug naar mijn laptop. Ik ga weer verder aan het werk, met zachte snurkgeluidjes vanaf de bank. Geen werkgever die ik heb hoeven bellen, geen collega die ik moest lastig vallen. Zelfs mijn man gewoon met rust gelaten.

En ze hebben gelijk. Ik heb het inderdaad makkelijk.

Lees hier nog meer over mij.

Herkenbaar? Laat het me weten, vind ik leuk. Liefs Karin