• Ontdek jouw goud
  • Advies? info@liefsvankarin.nl
  • Gaan met die banaan
  • Ontdek jouw goud
  • Advies? info@liefsvankarin.nl
  • Gaan met die banaan

Vind je het leuk om ondernemertje te spelen?

Ondernemertje spelen, je bedrijfje runnen, je eigen tijd indelen, met iedereen lekker koffie gaan drinken, geen verantwoording afleggen bij je werkgever.

Wauw wat heb jij het goed zeg, zeker in deze tijd, gewoon tuis zijn, niet de deur uit hoeven.

Zulke irritante dingen kan je zomaar naar je hoofd geslingerd krijgen. Ik ben niet snel boos maar hier kan ik echt niet tegen. Het is duidelijk dat degene die dat zeggen zeker geen ondernemers zijn. Zo zit het niet in elkaar. Ja het is heerlijk als je nu vanuit huis kunt werken, en ja als ik iets fijn vind is het andere vrouwen ontmoeten die ook ondernemen. En ik hou van mijn vrijheid. Dat is immers een van de grote redenen dat ik ondernemer ben gaan worden. Zelf mijn plan trekken, zelf bedenken welke stap ik mag nemen, andere helpen met mijn talent. Soms ben ik gewoon een blij ei!

Het kan ook onzeker maken, je verlammen van alles wat op je af komt, teveel plannen waar geen een van uitgewerkt word, niet wetende hoe je de eindjes aan elkaar moet knopen. Je kan gewoonweg soms niet weten hoe je in de actie stand moet komen. En als je al in die actie stand staat waar moet je dan beginnen.

Ik zeg het vaker, en blijf het doen. Pak pen en papier. Schrijf je hoofd helemaal leeg. Van de verjaardag tot je oma, tot het brood bij de bakker, tot de mails voor je geplande workshop. Alles op papier. Niet op je laptop maar schrijven met een pen op papier. En dan? Dan is je hoofd leeg.. Dan kan je rustig nadenken. Welke stap past er bij mij. Welke actie is nu echt belangrijk? Van welke actie word ik blij? Krijg ik klanten? Of moet nu eenmaal gebeuren?

En dan? ACTIE. Van netflixen op de bank komen er geen klanten. Van klagen komen er geen mooie diensten op je website die bij jou passen. Door onderuitgezakt op je stoel te hangen krijg je geen energie. Ga ervoor, je kan het.

Wil jij sparren met andere vrouwelijke ondernemers? Heb je een menig nodig over je aanbod? Begrip als je het even niet meer weet? Inspiratie opdoen? Idee├źn met elkaar delen? Word dan lid van mijn gratis ondernemers community: ''Klaar met twijfelen!'' Zo helpen we elkaar om kei goed te ondernemen, en in actie te gaan. Zie ik je daar?

Foto gemaakt door Amber Kant. In het midden Hester van der Mey en rechts Bouwina Kant.